Butoane aragaz Amica
Butoane aragaz Amica
Butonul dorita nu este expus ?
Aragazul Amica are o eticheta de identificare!
Unde gasesc eticheta pe produsul meu? Vezi fig. alaturata =>
Trimite o fotografie pe whatsapp la nr. 0743.33.70.80 cu eticheta de identificare a aragazului
Identificam butonul si revenim cu pret si termen de livrare
Daca nu folositi aplicatia whatsapp ne puteti comunica datele telefonic la nr: 021.327.27.14 sau 0743.33.70.80
Echipa PiesaTa.ro va sta la dispozitie de Luni pana Vineri in intervalul orar 09.00 - 18.00.
Vă rugăm să rețineți că piesele pot diferi pe durata ciclului de viață al unui model de aragaz. În acest caz, este posibil să nu cumparati piesa corectă pentru aragazul dumneavoastră. Vă recomandăm să ne trimiteti numărul de serie si numărul de model al aragazului dumneavoastră pentru a putea accesa piesele de schimb care se potrivesc exact cu aragazul dumneavoastră.
Numarul modelului poate fi gasit de obicei pe o eticheta de pe marginea exterioara a aparatului, vizibila la deschiderea usii. Uneori poate fi ascuns in spatele garniturii usii si se gaseste in mod normal spre partea de jos.
Curatarea aragazului este una dintre cele mai putin placute activitati. Dupa ce am petrecut cateva ore gatind tot felul de mancaruri prajite sau delicatese la cuptor, putin probabil sa ne mai ramana suficienta energie si pentru acest „detaliu”. Din fericire, insa, exista cateva trucuri simple care au efect rapid. Le poti aplica fara sa pierzi mult timp si efort. Iata mai multe detalii in randurile urmatoare.
Trucuri pentru curatarea grilei aragazului
In cazul aragazelor care nu sunt electrice, exista acea grila din otel sau alte aliaje. Din cauza uleiului si a particulelor de praf acumulate, acestea pot fi destul de dificil de curatat, insa nu imposibil.
Una dintre cele mai simple metode implica utilizarea unei masini de spalat vase. Daca grila aragazului nu este foarte grea, din fonta, email sau alt material care sa se deterioreze in timpul contactului prelungit cu apa, ea poate fi introdusa in masina de spalat vase. Scoate elementele de cauciuc ale grilajului si alege un program care permite indepartarea totala a murdariei persistente de pe oale, tigai si alte vase greu de spalat.
O alta metoda la fel de eficienta presupune utilizarea unor aparate de curatat pe baza de abur incalzit la peste 70 de grade care indeparteaza rapid petele de grasime din locurile greu de curatat.
Totusi, nu toate persoanele dispun de masina de spalat vase sau generatoare de aburi. In lipsa acestor dispozitive, se pot utiliza produsele chimice de uz casnic. Pe piata exista o categorie destul de variata de produse pentru indepartarea grasimii de pe suprafetele din fier, metal, gresie sau faianta. De regula, aceste substante nu sunt potrivite pentru suprafetele ceramice sau din aluminiu sensibile la acizi, asa ca, inainte de utilizarea lor, indicat este sa citesti instructiunile mentionate pe ambalajul produsului. Intr-un recipient incapator, asaza grilajul si acopera-l cu apa fierbinte si cativa mililitri de solutie de curatare. Timp de 60 de minute, poate si mai mult, lasa solutia sa isi faca efectul, apoi, folosind o perie moale sau un burete cu suprafata abraziva, curata foarte bine grilajul. De asemenea, dupa inmuiere, poti utiliza o pasta formata din bicarbonat de sodiu si putina apa. Folosind buretele si pasta obtinuta, freaca usor fiecare parte a grilajului insistand in zonele cu imbinari.
Trucuri naturale pentru curatarea plitei aragazului
In cazul plitei, este recomadat sa fie curatata dupa fiecare utilizare a aragazului. Depunerile de grasime sunt usor de indepartat la scurt timp dupa ce ai terminat de gatit. De aceea, fie ca vorbim de o plita pe inductie sau pe gaz, exista trucuri si modalitati prin care poti scapa de murdaria de pe ele rapid si usor.
Cum sa cureti un aragaz din otel inoxidabil
In primul rand, poti inlatura inelele, arzatoarele, ochiurile aragazului si sa le lasi pe toate la inmuiat in apa fierbinte cu putin detergent sau putina solutie pentru curatat grasime. In timpul acesta, folosind un burete abraziv, indeparteaza toate resturile de mancare de pe plita aragazului. Ca solutie pentru curatare poti folosi urmatoarele metode:
Intr-un vas incapator amesteca zeama stoarsa de la doua lamai, apa calduta si cateva linguri de otet alb. Umezeste un burete abraziv in aceasta solutie, apoi curata cu ajutorul lui fiecare centimetru de aragaz;
Pe intreaga suprafata a plitei pulverizeaza cateva linguri de bicarbonat de sodiu, apoi, folosind un burete umed, curata si elimina toate petele de grasime.
In final, inlatura orice reziduu ramas pe suprafata aragazului folosind apa rece si un prosop curat.
Trucuri pentru curatarea cuptorului
Cuptorul este mai greu de curatat imediat dupa ce ai gatit, , asadar, trebuie sa astepti ca acesta sa se raceasca, insa atunci petele de grasime sunt deja intarite. O metoda eficienta este sa folosesti o solutie pe baza de suc de lamaie. Intr-un vas termorezistent, stoarce trei lamai, adauga cateva picaturi de ulei esential de citrice si apa. Pune vasul in cuptorul incins si lasa apa sa fiarba 20 de minute. Uleiul volatil de citrice va dizolva grasimea din cavitatea cuptorului si astfel, murdaria va fi mai usor de curatat.
Pentru zonele cu mancare arsa, recomandat este sa folosesti o pasta groasa, formata din bicarbonat de sodiu si lamaie, pe care o aplici pe peretii cuptorului cu ajutorul unui burete de vase. Lasa solutia sa actioneze patru ore, apoi spala cavitatea cuptorului cu apa calda, pana cand petele de grasime sunt indepartate complet.
Asadar, aplicand metodele din acest articol, poti obtine rezultate uimitoare. In acelasi timp, vei prelungi durata de viata a aragazului tau si ii vei asigura buna functionare mult timp.